Format Surat Rasmi Kerajaan

Format Surat Rasmi Kerajaan

Contoh format surat rasmi kerajaan terkini yang masih digunakan dari 2009 hingga 2010.


 

SAMPLE-IWK-CORR-FORMAT ================= SAMPLE-KWSP-CORR-FORMAT ================= SAMPLE-CIDB-CORR-FORMAT ================= SAMPLE-SPNB-CORR-FORMAT

 

6,238 total views, 5 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 Responses to “Format Surat Rasmi Kerajaan”

 • Klik untuk lihat contoh-contoh Format surat rasmi kerajaan.

 • persatuan bulan sabit merah,
  sekolah menengah kebangsaan pangkal meleret,
  18500 machang,
  kelantan.

  tuan pengarah,
  hospital besar kota bharu,
  16700 kota bharu. 15 mac 2012

  tuan,

  memohon kebenaran untuk mengadakan lawatan

  saya selaku setiusaha persatuan bulan sabit merah sekolah menengah kebangsaan pangkal meleret ingin memohon kebenaran untuk mengadakan lawatan ke hospital besar kota bharu.

  2. tujuan lawatan ini adalah untuk memberikan pendedahan kepada para peserta tentang dunia perubatan serta menambahkan pengetahuan mereka tentang teknik-teknik merawat pesakit dengan betul.

  3. tarikh yang pihak kami cadangkan ialah pada hari sabtu, 16 mei 2012. jumlah peserta ialah 45 orang, termasuk lima orang guru pengiring. pihak kami bersedia untuk meminda tarikh ini sekiranya tarikh ini tidak sesuai dengan kelapangan pihak tuan.

  4.seboleh-bolehnya pihak kami ingin melawat wad kanak-kanak bimbingan, dan unit farmasi serta mendengar penerangan tentang apa-apa yang kami dapati daripada lawatan kami ini.

  5. semoga permohonan ini mendapat pertimbangan daripada pihak tuan . pihak kami turut mengharapkan jawapan segera untuk membuat persiapan yang perlu.

  atas kerjasama dan perhatian daripada pihak tuan, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.

  yang benar,

  (MOHAMMAD NAJIB AMIR)
  setiusaha,
  persatuan sabit merah,
  sekolah menengah kebangsaan pangkal meleret.

 • suriya:

  Salam, nak tanye, penggunaan nombor2 di setiap perenggan tu hanya utk surat rasmi kerajaan kan, kalau swasta tak pakai nombor2 kan. mintak pencerahan. terima kasih.

  kalau boleh tolong email to yahoo.com tu.

 • […] utk surat rasmi kerajaan kan, kalau swasta tak pakai nombor2 kan. mintak pencerahan. terima kasih. Download Format Surat Rasmi Kerajaan | Contoh Surat | […]

Leave a Reply

Archives