Posts Tagged ‘Contoh Surat’

Contoh Surat Pengesahan Kerja.

Contoh Surat Pengesahan Kerja

Contoh Surat Pengesahan Kerja.

Situasi : En.Upin Bin Ipin ingin memohon pinjaman wang dengan Bank Mudah Rebah Bhd. Dalam dokumen sokongan untuk pinjaman wang tersebut, Pihak bank meminta En.Upin Bin Ipin dapatkan Surat Pengesahan Kerja daripada syarikatnya bekerja.

Surat Pengesahan Kerja dikeluarkan oleh kerani/Majikan kepada pekerja.

Read the rest of this entry »

Number of View :20040

Contoh Surat Berhenti Kerja.

Contoh Surat Berhenti Kerja

Situasi : Upin bin Ipin ingin berhenti kerja dari Syarikat Putar Alam Sdn Bhd. Oleh yang demikian beliau memberikan surat berhenti kerja.

Surat Berhenti Kerja diberikan oleh pekerja kepada Majikan.

Read the rest of this entry »

Number of View :18373

Contoh Surat Serah Kuasa Hak Penjagaan Anak.

Assalammualaikum,

Baru baru ini KM ada terima satu email dari Saudari Fadilah Karim menanyakan mengenai contoh Surat Serah Kuasa Hak Penjagaan Anak. Berikut adalah isi kandungan email yang KM terima

Name: Fadilah Karim

Subject: surat serah kuasa hak jagaan anak

Message: Assalammualaikum…..

saya ringkaskan cerita….tahun depan anak saudara saya akan tinggal
dengan saya…abang saya(ayah anak saudara)dikehendaki membuat surat
serah kuasa…boleh tolong dapatkan saya sample surat tu tak…saya
dah search tapi tak jumpa…jika keberatan abaikan saja mesej
ini….sebenarnya saya ada baca entry saudara mcm mana nak buat surat
rasmi, ni yang nak cuba nasib….perhatian saudara amat saya
hargai…terima kasih..

Read the rest of this entry »

Number of View :20327

Format Surat Rasmi Terkini

Format Surat Rasmi Terkini

KM selalu dapat call dari kengkawan tanya camne format surat rasmi terkini.Al maklumlahkan orang jarang tulis surat rasmi .Sekarang semua dah pandai guna komputer lagi senang. Kalau ada line internet search ajekan senang.Tapi ada masalah pulak, Format Surat Rasmi yang ada sekarang dah berapa tahun tak update. Format surat rasmi kek bawah nie pun aku dapek kat website tutor.com. Itupun tahun 2002. Haa sapo nak jawab tue!!!!.

Read the rest of this entry »

Number of View :14343