Posts Tagged ‘Contoh Surat’

Contoh Surat Akuan Siap Kerja.

Contoh Surat Akuan Siap Kerja

Assalammualikum,

Situasi : Contoh Surat Akuan Siap Kerja ini adalah untuk syarikat yang melaksanakan kerja dan diminta memberikan Surat Akuan Siap Kerja setelah kerja siap dan disertakan dengan invoice dan gambar siap kerja. Print Surat Akuan Siap Kerja ini pada letterhead alamat syarikat anda.

Berikut adalah Contoh Surat Akuan Siap Kerja untuk kerja-kerja penyelenggaraan membaiki saluran paip.

Read the rest of this entry »

111 total views, 8 views today

Contoh Surat Tunjuk Sebab.

Contoh Surat Tunjuk Sebab

Assalammualaikum,

Situasi : Ali tidak hadir bekerja pada 30 November 2014. Oleh yang demikian Pihak syarikat tempat Ali bekerja meminta Ali berikan surat tunjuk sebab kenapa Ali tidak hadir bekerja. Alasan yang diberikan oleh Ali adalah beliau demam. Ali juga gagal untuk tunjukkan surat cuti sakit (MC).

Berikut adalah Contoh Surat Tunjuk Sebab kerana tidak hadir bekerja.

Read the rest of this entry »

118 total views, 4 views today

Contoh Surat Pengesahan Kerja.

Contoh Surat Pengesahan Kerja

Contoh Surat Pengesahan Kerja.

Situasi : En.Upin Bin Ipin ingin memohon pinjaman wang dengan Bank Mudah Rebah Bhd. Dalam dokumen sokongan untuk pinjaman wang tersebut, Pihak bank meminta En.Upin Bin Ipin dapatkan Surat Pengesahan Kerja daripada syarikatnya bekerja.

Surat Pengesahan Kerja dikeluarkan oleh kerani/Majikan kepada pekerja.

Read the rest of this entry »

364 total views, 16 views today

Contoh Surat Berhenti Kerja.

Contoh Surat Berhenti Kerja

Situasi : Upin bin Ipin ingin berhenti kerja dari Syarikat Putar Alam Sdn Bhd. Oleh yang demikian beliau memberikan surat berhenti kerja.

Surat Berhenti Kerja diberikan oleh pekerja kepada Majikan.

Read the rest of this entry »

274 total views, 18 views today

Contoh Surat Serah Kuasa Hak Penjagaan Anak.

Assalammualaikum,

Baru baru ini KM ada terima satu email dari Saudari Fadilah Karim menanyakan mengenai contoh Surat Serah Kuasa Hak Penjagaan Anak. Berikut adalah isi kandungan email yang KM terima

Name: Fadilah Karim

Subject: surat serah kuasa hak jagaan anak

Message: Assalammualaikum…..

saya ringkaskan cerita….tahun depan anak saudara saya akan tinggal
dengan saya…abang saya(ayah anak saudara)dikehendaki membuat surat
serah kuasa…boleh tolong dapatkan saya sample surat tu tak…saya
dah search tapi tak jumpa…jika keberatan abaikan saja mesej
ini….sebenarnya saya ada baca entry saudara mcm mana nak buat surat
rasmi, ni yang nak cuba nasib….perhatian saudara amat saya
hargai…terima kasih..

Read the rest of this entry »

321 total views, 16 views today

Format Surat Rasmi Terkini

Format Surat Rasmi Terkini

KM selalu dapat call dari kengkawan tanya camne format surat rasmi terkini.Al maklumlahkan orang jarang tulis surat rasmi .Sekarang semua dah pandai guna komputer lagi senang. Kalau ada line internet search ajekan senang.Tapi ada masalah pulak, Format Surat Rasmi yang ada sekarang dah berapa tahun tak update. Format surat rasmi kek bawah nie pun aku dapek kat website tutor.com. Itupun tahun 2002. Haa sapo nak jawab tue!!!!.

Read the rest of this entry »

811 total views, 28 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...